Biefstuk met gegrilde groenten en gele rijst.

Een biefstukje met groenten, en gele kruidige bloemkoolrijst. Een makkelijke en lekkere variant op de gewone bloemkoolrijst.

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 1 biefstuk
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 200 gram bloemkoolrijst (zie productenlijst)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout

 

BEREIDING:

  • Haal de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Snijd de courgette in halve plakjes. en de paprika in reepjes. Bestrijk de paprika en courgette met een beetje olijfolie.
  • Grill de groenten in een hete grillpan in delen 5 minuten gaar.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan.
  • Voeg de bloemkoolrijst, uienpoeder, knoflookpoeder, gemalen gember, kurkuma, peper en zout toe.
  • Bak de bloemkoolrijst in ongeveer 5 minuten, totdat de rijst wat zachter is, maar niet te ”papperig/slap”.
  • Bak ondertussen de biefstuk met wat olijfolie of bakboter naar wens. Kruid de biefstuk met een flinke snuf peper en zout.
  • Serveer de maaltijd op één bord.

Eet smakelijk!

 

Koolhydraten: 3,4 kh per gerecht.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *