Posted 15 July 2019
4322
0
0
Een biefstukje met groenten, en gele kruidige bloemkoolrijst. Een makkelijke en lekkere variant op de gewone bloemkoolrijst.
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 1 biefstuk
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 200 gram bloemkoolrijst (zie productenlijst)
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl olijfolie
- peper en zout
BEREIDING:
- Haal de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast.
- Snijd de courgette in halve plakjes. en de paprika in reepjes. Bestrijk de paprika en courgette met een beetje olijfolie.
- Grill de groenten in een hete grillpan in delen 5 minuten gaar.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan.
- Voeg de bloemkoolrijst, uienpoeder, knoflookpoeder, gemalen gember, kurkuma, peper en zout toe.
- Bak de bloemkoolrijst in ongeveer 5 minuten, totdat de rijst wat zachter is, maar niet te ”papperig/slap”.
- Bak ondertussen de biefstuk met wat olijfolie of bakboter naar wens. Kruid de biefstuk met een flinke snuf peper en zout.
- Serveer de maaltijd op één bord.
Eet smakelijk!
Koolhydraten: 3,4 kh per gerecht.