Andijvie-stamppot

Nederland is een echt stamppotland, wat houden wij van stampotjes! Omdat de traditionele stamppot niet past in een koolhydraatarm dieet vanwege de aardappelen, word het in dit recept vervangen door bloemkoolpuree. Misschien denk je dat de bloemkool zal overheersen, maar dat is helemaal niet het geval. Deze stampot met andijvie is een blijvertje!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 600 gram voorgesneden andijvie
  • 300 gram bloemkool
  • 2 eetlepels roomkaas
  • een handje geraspte kaas
  • 125 gram gerookte spekjes

BEREIDING:

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar.
  • Giet vervolgens de bloemkool goed af, en stamp de bloemkool fijn. Voor een betere en mooie structuur kun je de bloemkool ook in de blender fijn maken.
  • Doe de bloemkoolpuree vervolgens in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Het zal je verbazen hoeveel kookvocht er nog uit komt!
  • Bak de spekjes lekker knapperig. Je kan eventueel de andijvie kort mee bakken (sommige mensen vinden dit lekkerder).
  • Doe de bloemkoolpuree in een pan en roer de roomkaas en wat geraspte kaas goed door elkaar.
  • Vervolgens doe je de andijvie in de pan en roer je dit opnieuw goed door elkaar.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Eet de stamppot met een lekkere gehaktbal of rookworst

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *