Amerikaanse meatloaf

Meatloaf oftewel gehaktbrood is een heerlijk gerecht uit Amerika en een perfecte alternatief voor de Nederlandse gehaktbal. De Amerikaanse meatloaf is vaak met een laagje ketchup of bbq-saus erop. Dit recept voor meatloaf is met een lekker laagje tomatensaus! Serveer de meatloaf met een lekkere salade of met een portie andere koolhydraatarme groente, bijvoorbeeld broccoli of snijbonen. De meatloaf kan je trouwens makkelijk bewaren in de koelkast of invriezen.

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:

  • 700 gram half om half gehakt
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 paprika
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 tl worcestersaus
  • 2 eieren
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • 1 tl (himalaya) zout
  • snuf peper
  • optioneel: 4 el amandelmeel

Laagje tomatensaus:

  • 390 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl basilicum
  • 1/2 tl oregano
  • flinke snuf peper en zout

 

  • Benodigdheden:
  • loaf pan of (siliconen) cakeblik.

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel en snipper de ui, en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons en paprika in hele kleine stukjes.
  • Meng het gehakt in een grote kom, samen met de eieren, ongezoete amandelmelk,tomatenpuree, knoflook, ui, paprika, tijm, oregano, champignons, paprika, peper en zout. Mocht het gehakt erg ”nat” zijn, voeg dan wat amandelmeel toe. Kneed met de handen het gehakt tot 1 geheel.
  • Doe het gehakt in een (ingevette) cakeblik.
  • Doe de tomatenblokjes in een steelpannetje, en voeg alle kruiden voor de saus toe.
  • Laat de saus op laag vuur 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Vervolgens verdeel je de tomatensaus gelijkmatig over het gehakt.
  • Plaats de cakeblik in de oven, en bak het in 50 minuten gaar.
  • Haal de meatloaf uit de oven, en laat het 5 minuten rusten.
  • Serveer het gehaktbrood met een simpele koolhydraatarme salade, bloemkoolpuree of een lekkere soep!

Enjoy!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *