Posted 9 February 2020
6003
0
4
Leuk voor valentijnsdag om iemand mee te verassen, of gewoon lekker voor jezelf! De bonbons zijn gevuld met suikervrije marsepein. Marsepein word vaak gegeten tijdens de Sinterklaas periode, maar waarom alleen in december deze lekkernij eten? Marsepein kan namelijk altijd! Ik raad trouwens aan niet meer dan 1 bonbon per dag te eten tijdens een koolhydraatarm dieet 😉
INGREDIËNTEN VOOR 5 STUKS:
- 85 gram pure chocolade (75% of meer cacao), of pure chocolade met stevia.
- 30 gram suikervrije marsepein
BENODIGDHEDEN:
- Siliconen hartjesvorm
- Steelpannetje met schaaltje
BEREIDING:
- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer goed door elkaar, zodat het één gladde chocolade massa wordt.
- Pak de siliconen hartjesvorm erbij, en smeer de bodem en de zijkanten voldoende in met chocolade, zodat de vormpjes aan de binnenkant bedekt zijn. Dit kan je het beste doen met een theelepel.
- Doe de siliconen hartjesvorm direct in de vriezer, zodat de chocolade kan stollen.
- Haal na 10 minuten de siliconen hartjesvorm uit de vriezer.
- Kneed de marsepein met je vingers zacht, en pak een klein stukje marsepein per vormpje en druk dit in de vormpjes. Druk de marsepein niet te hard aan, anders breekt de chocolade.
- Doe nu een laagje gesmolten chocolade erover. Zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met chocolade.
- Doe opnieuw de siliconen hartjesvorm in de vriezer voor zo’n 20 minuten.
- Haal de hartjesvorm opnieuw uit de vriezer, en duw voorzichtig de bonbons één voor één uit de vormpjes.
- De bonbons kunnen het beste in de koelkast bewaard worden.
Geniet ervan!
- Aantal koolhydraten: 3,4 khd per stuk