Pittige kip met Provencaalse groente uit de oven

Pittige kip uit de oven, samen met lekkere verse groente. Dit gerecht is lekker makkelijk omdat je alles op 1 bakplaat/ovenschaal doet. De oven doet de rest!

 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 2 kippenbouten
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • kwart theelepel cayennepeper
  • 200 gram voorgesneden roerbakgroente provencaals
  • 3 teentjes knoflook
  • een handje cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de kippenbouten af met keukenpapier
  • Doe alle kruiden in een grote kom, samen met de kippenbouten.
  • Besprenkel wat olijfolie over de kippenbouten en wrijf de kruiden goed in.
  • Verdeel de roerbakgroente in een ovenschaal of bakplaat, en kruid de groente met wat peper en zout. Leg de ongepelde knoflookteentjes tussen de groente (deze worden in de oven gepoft)
  • Leg de kippenbouten op de groente.
  • Doe de ovenschaal in de oven en bak de groente en kip gaar in 35 minuten.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *