Posted 4 April 2019
2633
0
0
Pittige kip uit de oven, samen met lekkere verse groente. Dit gerecht is lekker makkelijk omdat je alles op 1 bakplaat/ovenschaal doet. De oven doet de rest!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 2 kippenbouten
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- kwart theelepel cayennepeper
- 200 gram voorgesneden roerbakgroente provencaals
- 3 teentjes knoflook
- een handje cherrytomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dep de kippenbouten af met keukenpapier
- Doe alle kruiden in een grote kom, samen met de kippenbouten.
- Besprenkel wat olijfolie over de kippenbouten en wrijf de kruiden goed in.
- Verdeel de roerbakgroente in een ovenschaal of bakplaat, en kruid de groente met wat peper en zout. Leg de ongepelde knoflookteentjes tussen de groente (deze worden in de oven gepoft)
- Leg de kippenbouten op de groente.
- Doe de ovenschaal in de oven en bak de groente en kip gaar in 35 minuten.
Eet smakelijk!