Mini macadamia taartjes

Mini macadamia kokos taartjes met een overheerlijke vulling van mascarpone room en chocoladepasta! Deze mini taartjes passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Macadamianoten bevatten veel vitamine B1, magnesium en mangaan, wat je dagelijks nodig hebt. Dat is natuurlijk een win-win situatie, je kunt dus zonder zorgen genieten van deze lekkernij! 😉

De macadamianoten en chocoladepasta heb ik van VM Organic. Deze webshop is een must voor iedereen die een koolhydraatarm levensstijl op nahoud. Je vind in de webshop heerlijke en betaalbare verse noten, maar ook een uitgebreid assortiment aan notenpasta’s, pitten en zaden en suikervrije chocoladepasta. Ik heb voor dit recept de suikervrije chocoladepasta gebruikt, en het resultaat is echt heerlijk! De chocoladepasta heeft namelijk geen rare nasmaak wat ik bij andere suikervrije varianten wel snel heb. Probeer dit recept dus snel uit, en ervaar het zelf!

 

INGREDIËNTEN (voor 20 mini taartjes):

Voor de taartcupjes:

  • 180 gram ongezouten macadamianoten (bij VM Organic)
  • 65 gram fijne kokosrasp
  • 4 tl vloeibare zoetstof
  • 1 ei (L)
  • 0,5 tl vanille extract
  • snufje zout

De vulling:

  • 125 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • vloeibare zoetstof naar smaak.
  • 0,5 tl vanille extract
  • 80 gram suikervrije chocoladepasta (bij VM Organic)

 

Benodigdheden:

  • keukenmachine of blender
  • Handmixer
  • siliconen mini cupcakevormpjes

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Maal in de keukenmachine de macadamianoten fijn. Maal het niet te lang, want dan word het het vloeibaar (macadamia boter)
  • Doe nu de macadamiameel in een grote kom, en voeg de kokosrasp, snufje zout en vloeibare zoetstof toe. Roer dit door elkaar. Voeg vervolgens het ei en vanille extract toe, en meng alles goed door elkaar totdat de er een samenhangend beslag ontstaat.
  • Ik heb voor dit recept siliconen mini cupcakebakvormpjes gebruikt (voor 24 stuks). Zo hoef je de bakvormpjes niet in te vetten. Als je alleen normale cupcakevormpjes in huis hebt, vet deze dan even in met wat boter.
  • Doe ongeveer één a anderhalve eetlepel deeg per cupcakevormpje en verdeel het deeg goed op de bodem en zijkantjes. Druk het goed aan.
  • Doe de cupcakevormpjes in de oven voor 15 minuten. (Zodra de cupjes licht goudbruin worden mogen ze uit de oven)
  • Haal de bakvorm uit de oven, en laat de cupjes in de cupcakevormpjes goed afkoelen, en ”wip” ze nadat ze zijn afgekoeld uit de vormpjes.

 

  • Ondertussen maken we de vulling. Mix in een kom de slagroom stijf met wat vloeibare zoetstof. Klop de mascarpone zacht (met een handmixer), en voeg hierbij de vanille extract toe. Doe de slagroom bij de mascarpone, en meng met een spatel zachtjes de slagroom er doorheen.
  • Vul de cupjes met de mascarpone room tot 2/3. Doe vervolgens een laagje chocoladepasta bovenop. Je kunt eventueel nog wat kokosrasp er bovenop strooien.
  • Laat de minitaartjes voor ongeveer een uurtje in de koelkast opstijven.

Geniet ervan!

  • Bewaar de mini taartjes in de koelkast. Ze blijven tot 5 dagen houdbaar in de koelkast!

Koolhydraten: 5,9 kh per taartje.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *