Posted 4 April 2019
5616
0
0
Dit gerecht is lekker als lunch of als avondeten! Burrito’s is een gerecht uit Mexico, en valt ook in Nederland bij (bijna) iedereen in de smaak. In plaats van normale wraps hebben wij gekozen voor koolhydraatarme wraps. Zie via onze productenlijst welke wij gebruiken voor dit recept.
INGREDIËNTEN:
- 200 gram rundergehakt
- 1 kleine rode ui
- 1/2 rode paprika
- 2 knoflookteentjes fijn gehakt
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl gedroogde koriander
- 1/4 tl chilipoeder of cayennepeper
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 koolhydraatarme wraps (zie productenlijst)
- optioneel: een paar slablaadjes
BEREIDING:
- Snijd de ui in fijne ringen, en hak de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in de pan, en fruit de ui en knoflook samen op middelhoog vuur.
- Wanneer het uitje glazig is geworden voeg je de gehakt toe in de pan. Rul het gehakt.
- Voeg alle kruiden toe, en de tomatenblokjes. Voeg ook wat peper en zout toe naar smaak.
- Laat dit 5 minuten op laag vuur pruttelen (totdat de gehakt gaar is).
- Maak de wraps warm door ze 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur te doen.
- Vul de wraps met het gehaktmengsel, en wat slablaadjes.
Serveer de burrito’s met wat een lepel zure room of zelfgemaakte guacamole.
Eet smakelijk!