Posted 4 April 2019
1910
0
1
Een makkelijke en snelle stoofpot wat je al binnen 30 minuten op tafel kan zetten! Met deze visstoof haal je de Marokkaanse keuken in huis. Je huis zal heerlijk ruiken door alle lekkere specerijen. Ras el hanout is tegenwoordig gewoon te koop bij de supermarkt (o.a AH of Jumbo). Deze kruiden maken dit gerecht helemaal af.
Benodigdheden:
- Een hapjespan
INGREDIËNTEN:
- 200 gram kabeljauwfilet
- 200 gram AH roerbakgroente marokkaans
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein uitje
- 200 ml tomatenblokjes
- 1 el ras el hanout
- scheutje olijfolie
- 25 ml water
- optioneel; een handje zwarte olijven, en een takje tijm.
BEREIDING:
- Snijd de ui fijn, en hak de knoflook.
- Verhit de olijfolie in de pan, en fruit de ui en knoflook samen met de ras el hanout (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de roerbakgroente toe en bak dit 5 minuten. Daarna voeg je de tomatenblokjes toe, en breng dit aan de kook. Doe de 25 ml water erbij.
- Snijd de kabeljauw in grove stukken.
- Leg de vis in de saus, en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes stoven op laag vuur, met een deksel op de pan.
- Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
- Voeg eventueel wat zwarte olijven en een takje tijm toe.
Eet smakelijk!