Posted 3 March 2022
8273
0
10
Wie kan deze koolhydraatarme soesjes met chocolade hazelnoot pralinévulling nou niet weerstaan! Ze zijn namelijk onweerstaanbaar lekker! De vulling maakte ik van chocolade, slagroom en een half theelepeltje hazelnoot praliné siroop van Afvallen met Bregje. Mocht je nou geen hazelnoot praliné siroop in huis hebben, vervang het dan met een theelepel vanille extract. De soesjes krijgen dan niet het lekkere hazelnoot praliné smaakje, maar gewoon chocolade (is natuurlijk ook erg lekker!)
INGREDIËNTEN:
Voor de ‘soesen’:
- 4 eiwitten (van M/L eieren) op kamertemperatuur
- 1 el Sukrin+
- 1 theelepel vanille extract
- 1,5 theelepel bakpoeder
- klein snufje zout
Vulling:
- 50 ml ongeklopte slagroom (warm)
- 65 gr pure chocolade (céréal)
- 190 ml ongeklopte slagroom (koud)
- 2 eetlepel Sukrin+
- 1/2 theelepel hazelnoot praline siroop
Topping:
- 65 gram pure chocolade (van Cereal)
- 15 gram hazelnoten
BENODIGDHEDEN:
- Bakpapier
- 2 grote kommen
- Een handmixer
- Bakplaat
- Spuitzak
- Pannetje
- schaaltje/kommetje
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eiwitten stijf (met een handmixer) . Zorg er eerst voor dat de kom en gardes die je gaat gebruiken vetvrij zijn. Maak het eventueel vetvrij door een paar druppels citroensap met een stukje keukenrol de kom te ontvetten. Doe de eiwitten in een kom, en begin met kloppen. Zodra het mengsel schuimig begint te worden voeg je Sukrin+ en theelepel vanille extract en bakpoeder toe. Klop de eiwitten totdat ze niet meer doorzichtig zijn en stijve pieken geeft. Bekleed de bakplaat met bakpapier, en maak vervolgens 9 á 10 gelijke bollen van het stijfgeklopte eiwit.
- Bak de bollen voor 20 minuten in de oven. Het kan zijn dat de bollen inzakken, maar zodra je ze gaat vullen met de chocoladevulling komt het helemaal goed! (dan worden ze weer bol)
- Haal de bollen uit de oven, en laat ze volledig afkoelen.
- Doe 50 ml ongeklopte slagroom in een kommetje samen met de 65 gram chocolade en hazelnoot praline siroop. Verwarm het au bain-marie, en meng de chocolade goed door de warme slagroom en siroop tot een glad chocolademengsel.
- Klop (met de handmixer, en een andere kom) nu de 190 ml ongeklopte koude slagroom, samen met de suikervervanger (Sukrin+) lobbig. Voeg nu het chocolademengsel toe aan de slagroom en klopt het helemaal stijf. Doe de kom met chocolademengsel een kwartier in de koelkast.
- Haal de kom nu uit de koelkast en schep het chocolademengsel in een spuitzak.
- Maak nu in elke bol aan de onderkant een klein gaatje. Spuit het chocolademengsel nu in de bollen totdat de bollen goed gevuld zijn.
- Smelt de chocolade (dit kan in de magnetron of au bain-marie).
- Dip de soesjes in de gesmolten chocolade.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes, en strooi een beetje over de soesjes.
- Leg de soesjes nu op een bordje (met eventueel een bakpapiertje eronder), en zet ze een uurtje in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Het lekkerste zijn ze wanneer je ze een paar uur in de koelkast zet, en ze daarna serveert 😉
De soesjes zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Geniet ervan!!
- Aantal porties: 9 stuks
- Aantal koolhydraten per bol: 3,4 khd