Koolhydraatarme pizza op een tonijnbodem

Houd je van tonijn? Probeer dan zeker dit recept voor een lekkere pizza met tonijnbodem! Koolhydraatarm, en eenvoudig te bereiden. De topping is simpel maar lekker; tomaat, kaas en salami. Natuurlijk kan je kiezen voor een andere topping naar keuze. Wat dacht je van champignons, rode ui en kappertjes?

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

Tonijnbodem:

  • 2 blikjes tonijn (op waterbasis)
  • 1 ei
  • 3 handjes geraspte kaas

Pizza topping:

  • 2 handjes geraspte mozzarella
  •  een paar eetlepels tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • salami/peperoni plakjes

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de tonijn uit blik goed uitlekken. Gebruik hiervoor een vergiet.
  • Prak de tonijn fijn met een vork, en doe de tonijn samen met het ei en geraspte kaas in een kom. Meng alles goed doorelkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, en leg het tonijnmengsel op het bakpapier.
  • Maak nu een dunne bodem van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je het beste doen met een lepel of gewoon met je handen.
  • Doe de bakplaat in de oven, en bak de pizzabodem ongeveer  20 minuten in de oven. Let op dat de pizzabodem niet verbrand.
  • Haal de bakplaat met bodem uit de oven, en beleg de bodem met een paar lepels tomatenpuree, geraspte mozzarella en plakjes salami.
  • Doe opnieuw de bakplaat met bodem in de oven, en bak de pizza verder af in 12 minuten.

 

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *