Posted 8 May 2019
8233
0
0
Houd je van tonijn? Probeer dan zeker dit recept voor een lekkere pizza met tonijnbodem! Koolhydraatarm, en eenvoudig te bereiden. De topping is simpel maar lekker; tomaat, kaas en salami. Natuurlijk kan je kiezen voor een andere topping naar keuze. Wat dacht je van champignons, rode ui en kappertjes?
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
Tonijnbodem:
- 2 blikjes tonijn (op waterbasis)
- 1 ei
- 3 handjes geraspte kaas
Pizza topping:
- 2 handjes geraspte mozzarella
- een paar eetlepels tomatenpuree
- Italiaanse kruiden
- salami/peperoni plakjes
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de tonijn uit blik goed uitlekken. Gebruik hiervoor een vergiet.
- Prak de tonijn fijn met een vork, en doe de tonijn samen met het ei en geraspte kaas in een kom. Meng alles goed doorelkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, en leg het tonijnmengsel op het bakpapier.
- Maak nu een dunne bodem van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je het beste doen met een lepel of gewoon met je handen.
- Doe de bakplaat in de oven, en bak de pizzabodem ongeveer 20 minuten in de oven. Let op dat de pizzabodem niet verbrand.
- Haal de bakplaat met bodem uit de oven, en beleg de bodem met een paar lepels tomatenpuree, geraspte mozzarella en plakjes salami.
- Doe opnieuw de bakplaat met bodem in de oven, en bak de pizza verder af in 12 minuten.
Eet smakelijk!