Posted 16 July 2019
2800
0
0
Lekkere koolhydraatarme kokosmakronen, met maar 2 khd per stuk! De kokosmakronen zijn makkelijk te maken, maar ook om op te eten! 😉
INGREDIËNTEN VOOR 18 KOKOSMAKRONEN:
- 190 gram kokosrasp
- 4 eiwitten
- 1 tl vanille extract
- 4 el Sukrin +
- Snufje zout
- 30 gram stevia chocolade (zie productenlijst)
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Spilts de eieren, en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
- Klop de eiwitten met een handmixer luchtig samen, en voeg de Sukrin +, snuf zout , en vanille extract toe. Klop alles goed door elkaar.
- Voeg nu de kokosrasp toe, en meng dit goed door het eiwitmengsel.
- Maak 18 ”hoopjes” met een lepel of met een ijstang, en verdeel dit over de bakplaat.
- Plaats de ovenplaat voor ongeveer 12 minuten in de oven. Zodra ze goudbruin beginnen te worden mogen uit de oven.
- Laat de kokosmakronen afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Dip de onderkant van de kokosmakronen in de chocolade en”drizzle” wat extra chocolade over de makronen. Leg ze daarna op een bakpapiertje.
- Zet de makronen voor 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard word.
De kokosmakronen kunnen 4 á 5 dagen luchtdicht bewaard blijven.
Eet smakelijk!
Koolhydraten: 2 khd per makroon.