Koolhydraatarme aardbeien cheesecake ijs

Dit één van mijn favoriete ijssoorten. Het ijs is namelijk heerlijk romig, en de aardbeien ‘swirl’ en stukjes koek erdoorheen is echt hemels! Het is echt het proberen waard. Eenmaal geproefd, wil je nooit meer wat anders. Uiteraard is dit recept koolhydraatarm. Ik gebruikte voor dit recept koekjes van Sweet Switch, maar je kunt natuurlijk ook je zelfgemaakte koolhydraatarme koekjes voor dit recept gebruiken!

 

INGREDIËNTEN:

Gecondenseerde melk;

Aardbeien ‘swirl’;

  • 180 gram aardbeien
  • 60 gram Sukrin Icing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels citroensap

Cheesecake ijs:

  • 230 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 365 gram ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 koolhydraatarme koekjes, ik gebruikte deze koekjes voor het recept: Sweet Switch Rise & shine

 

BENODIGDHEDEN:

  • een steelpannetje
  • een garde
  • een grote kom
  • spatel
  • een handmixer
  • Cakevorm

 

BEREIDING:

  • Doe de boter en slagroom in een pannetje, en voeg de Sukrin icing en xanthaangum hieraan toe. Breng het al roerend met een garde aan de kook. Verlaag het gas, maar zorg ervoor dat het nog wel licht kookt (je ziet het dan zachtjes ”bubbelen”) Blijf ondertussen het mengsel zachtjes doorroeren. Laat het 20 á 30 minuten zachtjes koken, en blijf regelmatig roeren. Het duurt ongeveer 20 á 30 minuten totdat de gecondenseerde melk dikker begint te worden, en van kleur begint te veranderen (gelig).
  • Haal de pan nu van het gas, en laat de gecondenceerde melk in een kommetje afkoelen. Je zult merken dat de gecondenceerde melk steeds dikker begint te worden naar mate het afkoelt!
  • Pak nu een ander steelpannetje (of was de andere even af ;)), we gaan nu de aardbeien ‘swirl’ maken.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Doe de aardbeien nu in het steelpannetje, en voeg de citroensap, vanille extract en sukrin icing hieraan toe. Kook de aarbeien zachtjes, en roer regelmatig totdat het begint in te dikken. Haal het pannetje nu van het vuur, en laat het helemaal afkoelen.
  • Doe nu de roomkaas, vanille extract en de gecondenseerde melk (zorg ervoor dat de gecondenseerde melk helemaal is afgekoeld voordat je het aan de roomkaas toevoegd!) in een grote kom en mix het met een handmixer.
  • Klopt in een andere kom de slagroom lobbig, (dus niet stijf).
  • Voeg nu lepel voor lepel het roomkaasmengsel toe aan het slagroom, en roer het voorzichtig door elkaar. Dit doe je het beste met een spatel.
  • Verkruimel de koekjes. Dit kun je in een keukenmachine doen, of de koekjes in een gesloten boterhamzakje doen en met een deegroller kapot slaan.
  • Pak nu de cakevorm, en verdeel de helft van het ijs in de cakevorm. Verdeel nu de helft van de afgekoelde aardbeien swirl over het ijs, en verdeel daarna de helft van de koekkruimels erover.
  • Vervolgens verdeel je de rest van het ijs erop, en verdeel je ook weer het laatste beetje aardbeien swirl en koekkruimels.
  • Plaats nu de cakevorm in de vriezer.
  • En nu komt het moeilijkste gedeelte: wachten totdat het ijs gegeten kan worden! Vries het ijs in voor ongeveer 5 á 6 uur.
  • Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor je het wil gaan serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.

Geniet ervan!!

  • Aantal koolhydraten per portie (2 flinke bollen):  8,7 khd
  • Mocht je het ijs maken met zelfgemaakte koolhydraatarme koekjes dan kom je uit op 4,6 khd per portie!

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *