Posted 3 June 2019
2215
0
0
Een verrassend lekkere koude soep, met pittige garnalen! De soep is ideaal op warme dagen, maar ook prima te eten in de koude seizoenen van het jaar. De soep is heerlijk fris, terwijl de garnalen die erbij worden geserveerd lekker pittig zijn en voor een ‘bite’ zorgen. Vind je het teveel gedoe om zelf een cajun kruidenmix te maken? Cajun kruidenmix is in elke supermarkt verkrijgbaar.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 1/2 citroen
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui
- peper en zout
Voor de cajun garnalen:
- 100 gram middelgrote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- snuf peper
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
BEREIDING:
- We beginnen met het marineren van de garnalen. Dit kost het meeste tijd van dit gerechtje.
- Meng het citroensap, olijfolie en alle kruiden in een kom en voeg de garnalen hieraan toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit een half uurtje in de koelkast marineren
- In de tussentijd maken we de soep;
- Schil de komkommer en snijd ze in kleine stukjes.
- Haal het vruchtvlees uit de schil van de avocado en snijd deze ook in stukjes.
- Snipper de ui, en hak de knoflook fijn.
- Maak de groentebouillon door 1 bouillonblokje in 500 ml gekookt water op te lossen. Laat de bouillon goed afkoelen.
- Pureer de avocado, komkommer, ui, sap van de citroen en knoflook met een staafmixer, samen met de bouillon. Maak er een glad mengsel van in een keukenmachine.
- Haal de garnalen uit de koelkast, en rijg de garnalen aan een satéprikker.
- Gril de garnalen in een grilpan (of met mooi weer op de bbq) ongeveer 3 minuten per kant. Zodra de garnalen helderroze zijn (en niet meer van binnen doorzichtig), dan zijn de garnalen gaar.
- Serveer de koude soep in een mooi glaasje of bord, en serveer het samen met de cajun garnalen.
Eet smakelijk!