Posted 24 November 2019
5932
0
4
Een easy peasy gerecht al zeg ik het zelf! Heerlijke kipdrumsticks gekruid met Ras el hanout (van Green Gypsy spices) met lekkere ovengroente. En natuurlijk koolhydraatarm proof! Eten er mensen mee die niet koolhydraatarm eten? Verdubbel dan uiteraard de porties en serveer er gebakken aardappelen of puree bij (of lekker bloemkoolpuree). Smullen maar!
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 4 kipdrumsticks (600 gram)
- 2,5 eetlepels Ras el hanout
- 600 gram ovengroente (courgette, rode paprika, peen)
- een handje roma tomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- peper en zout
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Ovenschaal
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de ras el hanout kruiden met 4 eetlepels olijfolie in een kommetje.
- Pak nu een grote kom, en doe daar de kipdrumsticks in. Voeg de ras el hanout met olijfolie toe, en masseer de kip in met de kruiden.
- .Laat de kip tien minuten marineren, zo trekken de kruiden lekker in de kip.
- Verdeel de ovengroente en romatomaatjes in de ovenschaal. Besprenkel de groente met wat olijfolie, en kruid het met peper en zout. Meng alles even goed doorelkaar.
- Leg de knoflookteentjes met schil tussen de ovengroente. De knoflookteentjes worden op deze manier gepoft en krijgen een heerlijke zachte zoete smaak. (Als je de ovenschaal straks uit de oven haalt kun je de knoflookteentjes zo uit het schilletje ”knijpen”)
- Leg nu de kipdrumsticks bovenop de ovengroente.
- Doe nu de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
- Aantal koolhydraten: 6,5 khd voor het hele gerecht.
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Oventijd: 35 minuten