Posted 8 July 2019
2723
0
2
Malse kip in romige champignonsaus. Een heerlijk gerecht, en ook nog eens koolhydraatarm! Eet de kip met een portie sperziebonen, en eventueel met bloemkoolrijst of bloemkoolpuree.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 2 kipfilets
- 1 bak kastanjechampignons
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl venkelzaad
- 1 takje verse rozemarijn
- 120 ml kippenbouillon
- 120 ml kookroom
- 4 el olijfolie
- peper en zout
BEREIDING:
- Meng de kruiden door elkaar in een klein bakje.
- Snijd de kipfilet in grote stukken van 5 a 6 centimeter (medaillon)
- Doe de stukken kipfilet in een kom, en doe 2 eetlepels olijfolie bij de kipfilet. Voeg de kruiden toe (hak de rozemarijn in fijne stukjes), en marineer de kipfilet. Laat de marinade lekker een half uurtje in de kipfilet trekken.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de kipfilet voor 4 minuten goudbruin. Haal de kipfilet uit de pan. De kipfilet is nu nog half rauw, maar zal straks nog een keer gaar gebakken worden in de pan.
- Doe nu 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de champignons goudbruin. Voeg na 8 minuten de kookroom en kippenbouillon toe, en laat de saus voor 2 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Voeg wat peper en zout toe. Zet het vuur nu zachter, en doe de kipfilet weer in de pan en laat de kipfilet in de saus zachtjes doorgaren voor 12 minuten.
Eet smakelijk!
Koolhydraten: 2.2 kh per kipfilet en saus.