Gegrilde makreel met mediterrane groenten

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 verse makreel, gefileerd (vraag dit aan je visboer)
  • 7 cherrytomaatjes
  • 1 kleine aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje groene olijven
  • 1 rode peper
  • 3 el olijflolie
  • 1 el citroensap
  • 1 kleine rode ui
  • klein bosje peterselie (fijn gehakt)
  • peper en zout.

BEREIDING:

  • Maak een marinade door 1 eetlepel citroensap te mengen met 3 eetlepels olijfolie. Pers de knoflookteentjes uit, en de dit door de marinade, samen met een halve rode peper die in kleine ringetjes zijn gesneden, (Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van te pittig houd).
  • Leg de makreel in een kom samen met de marinade, en laat de makreel een half uurtje in de marinade staan, zodat de marinade lekker in de makreel kan trekken.
  • Snijd ondertussen de aubergine en olijven in plakjes, de uien in dunne ringen. Snijd de tomaatjes doormidden
  • Bak in een koekenpan de aubergine, uien en tomaatjes in een klein beetje olijfolie, met wat zout en peper.
  • Haal de makreel uit de marinade en verwarm de grillpan. Grill de makreel om en om (3 minuten per kant). Kruid het af met zout en peper.
  • Doe de groenten op een bord, en leg de makreel bovenop de groenten.
  • Verdeel de olijfjes, fijn gehakte peterselie en de rest van de rode peper over de groenten en makreel.
  • Besprenkel de makreel met een eetlepel van de overgebleven marinade.

Eet smakelijk!

 

  •  0,8 khd per hele portie.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *