Gegrilde kip met bloemkoolgratin

Dit gerecht is geschikt voor jong en oud, want wie houd er nu niet van bloemkool met een romige kaassaus en een mals stukje kipfilet? Wil je tijd besparen? Kies dan voor gemak en koop bij de supermarkt voorgesneden bloemkoolroosjes bij de vers- of diepvriesafdeling. 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 400 gram bloemkool (Tip: voorgesneden bloemkoolroosjes van Albert Heijn)
  • 150 gram spekreepjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 125 ml slagroom
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • 300 gram kipfilet
  • klontje boter
  • peper
  • zout

BEREIDING:

  • Bak de spekreepjes zonder boter in een pan krokant
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de bloemkool 3 minuten
  • Giet de bloemkool goed af
  • Verwarm in een steelpan de slagroom en voeg hierbij ongeveer driekwart van de kaas, nootmuskaat,  peper en zout, en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat het een stevige saus wordt
  • Doe de bloemkool in een ovenschaal met de spekblokjes. Giet de saus over de bloemkool en strooi de overige kaas eroverheen.
  • Bak de bloemkool 15 minuten in de oven.
  • Snijd de kipfilet horizontaal doormidden en bak deze in een grillpan of een koekenpan met wat boter. Kruid de kipfilet op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder.

Koolhydraten: 8

2 Comments

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *