Posted 27 January 2019
9058
4
0
Een lekkere, makkelijke maaltijd en koolhydraatvrij! De combinatie spek en brie is hemels en heerlijk als lunch of avondkostje. Houd je niet van brie? Denk dan aan geitenkaas, feta of gewoon geraspte oude kaas (voor lekker wat pit!).
INGREDIËNTEN (2 PORTIES):
- 250 gram spekreepjes
- 1 tomaat (in kleine partjes)
- 1 knoflookteentje – fijn gehakt
- 4 eieren
- 2 takjes tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
- 100 gram brie
- 200 ml slagroom
- zout en peper
Benodigdheden: bakvorm 25 cm of een ronde ovenschaal.
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak in een droge koekenpan de spekjes knapperig.
- Laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de brie in dunnen plakken.
- Klop in een grote kom de eieren los, samen met de slagroom. Voeg de knoflook, tijm, tomaatpartjes en spekje toe. Voeg voldoende zout en peper toe.
- Giet het ei-mengsel in een bakvorm of ovenschaal, en verdeel als laatste de brie over de frittata (de brie zal in het ei-mengsel zakken, maar dat is geen probleem).
- Zet de frittata voor circa 22 minuten in de oven en bak het goudbruin. Ris nog wat tijm over de frittata.
Eet smakelijk!
4 Comments
Recept vd oven fritata. Wil je die doorsturen nmn mail?
Hallo Nieklas, bedankt voor je bericht, mag ik vragen wat je precies bedoelt? Misschien even 1-op-1 via [email protected]. Groeten, Team Club Slank
Is dit recept echt voor 1 persoon? 4 eieren en 250 gram spek?
Dit recept is voor 2 personen! (Dit heb ik nu aangepast 😉 )