Posted 3 September 2018
1527
0
0
INGREDIËNTEN:
- 400 ml ongeklopte slagroom
- 100 gram poedersuiker melis
- 25 gram cacao poeder gezeefd
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram stevia chocolade
BEREIDING:
-
Doe de slagroom in een pannetje en breng het samen met de poedersuiker aan de kook.
-
Kijk uit dat het niet overkookt, het gaat namelijk erg snel.
- Zet het vuur lager en doe de cacaopoeder erbij, mix het goed zodat er zo weinig mogelijk klontjes van de cacaopoeder overblijven. Laat het 5 minuutjes zachtjes op het vuur staan en laat het daarna afkoelen.
- Split de 4 eieren.
- Wanneer het mengsel is afgekoeld doe je de eidooiers erbij en mix het met een mixer tot het geheel wat steviger is.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes en roer dit goed door de ijsmix.
- Doe de ijsmix in een schaaltje en plaats het in de vriezer. Haal na een uur het schaaltje uit de vriezer om het ijsmengsel te roeren (zo zal het sneller bevriezen). Doe het schaaltje terug in de vriezer voor ongeveer 4 uur.
Koolhydraten: 1,6 khd per 2 bollen ijs.