Aardbeien-roomtaart

Heb je binnenkort een verjaardag, of heb je wat anders te vieren? Maak dan deze lekkere aardbeienroomtaart met kokosbodem! Deze taart valt ook in de smaak bij mensen die niet koolhydraatarm eten 😉

 

Ik heb voor dit recept gelatine poeder gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook 2 gelatineblaadjes gebruiken. De gelatineblaadjes los je eerst op in wat water, en knijp dan vervolgens de blaadjes uit. Meng het dan vervolgens met het aardbeienmengsel.

 

BENODIGDHEDEN:

  • Ronde springvorm van 20 cm
  • Keukenmachine
  • Handmixer
  • Kleine steelpan

 

INGREDIENTEN:

Voor de kokos taartbodem:

  • 65 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 80 gram kokosmeel
  • 2 eieren
  • 40 gram Sukrin +  OF 3 tl vloeibare zoetstof
  • snufje zout

De aardbeienroom vulling:

  • 200 gram aardbeien (+ 6 á 7 extra aardbeien als garnering)
  • 50 ml water
  • 1,5 tl gelatine poeder
  • 180 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 3 tl vloeibare zoetstof
  • 1,5 tl vanille extract

 

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de boter in blokjes. Doe de boter samen met de kokosmeel, eieren, en zoetstof in een keukenmachine en meng alles tot een glad beslag.
  • Vet de springvorm in (of gebruik bakpapier in de springvorm)
  • Doe de deeg in de springvorm, en verdeel het met de achterkant van een lepel of met je vingers.
  • Prik met een vorm gaatjes in het deeg. Doe de springvorm in de oven, en bak de taartbodem 10 tot 15 minuten. Let op dat de taartbodem niet aanbrand, check tussendoor dus eventjes.
  • Haal de springvorm uit de oven, en laat de taartbodem goed afkoelen in de springvorm.
  • Ondertussen maken we de aardbeienroom vulling. Snijd de aardbeien doormidden, en doe ze in de keukenmachine/blender, samen met 50 ml water. Maal de aardbeien tot een glad puree.
  • Doe de aardbeien in een steelpannetje, samen met de gelatinepoeder. Roer het goed doorelkaar. Laat het zachtjes koken, en zet vervolgens het gas op laag vuur. Het is de bedoeling dat de gelatine oplost. Laat het minimaal 20 minuten afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met 2 tl vloeibare zoetstof. Roer nu voorzichtig de mascarpone (ook met wat vloeibare zoetstof naar smaak) en vanille extract door de slagroom. De afgekoelde aardbeienpuree kan nu ook bij de mascarpone/slagroom mengsel. Meng alles goed doorelkaar. Dit kan je het beste doen met een spatel. Proef voor de zekerheid of de aardbeienroom zoet genoeg is. Je kunt eventueel nog wat zoetstof eraan toevoegen.
  • Verdeel de aardbeienroom over de taartbodem met een lepel en spatel.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de overige aardbeien in plakjes en leg dit op de taart.

Eet smakelijk!

 

  •  4,8 khd per punt

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *