Dit is een ware traktatie als lunch of heerlijk als voorgerecht. En ontzettend laag in koolhydraten. Dit Italiaanse maaltje is een blijvertje.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 1 blikje tonijn
- 5 eetlepels Zaanse mayonaise
- 4 eetlepels kappertjes
- 200 gram plakjes kalfsfricandeau
- 3 ansjovisfilets uit blik
- 20 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
BEREIDING:
- Laat de tonijn uitlekken
- Pureer de tonijn, ansjovis, 2 eetlepels kappertjes, olijfolie en mayonaise in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
- De rest van de kappertjes gebruik je als garnering
- Verdeel de fricandeau over 2 borden (mocht je alleen zijn, dan kan je natuurlijk ook 1 portie maken en de rest bewaren voor de volgende dag)
- Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes fricandeau, net als de 2 eetlepels kappertjes
- Tot slot verdeel je de rucola over de vitello tonnato.
- Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
Koolhydraten: 0,5