Vitello tonnato

Dit is een ware traktatie als lunch of heerlijk als voorgerecht. En ontzettend laag in koolhydraten. Dit Italiaanse maaltje is een blijvertje. 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 1 blikje tonijn
  • 5 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 200 gram plakjes kalfsfricandeau
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 20 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

BEREIDING:

  • Laat de tonijn uitlekken
  • Pureer de tonijn, ansjovis, 2 eetlepels kappertjes, olijfolie en mayonaise in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
  • De rest van de kappertjes gebruik je als garnering
  • Verdeel de fricandeau over 2 borden (mocht je alleen zijn, dan kan je natuurlijk ook 1 portie maken en de rest bewaren voor de volgende dag)
  • Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes fricandeau, net als de 2 eetlepels kappertjes
  • Tot slot verdeel je de rucola over de vitello tonnato.
  • Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.

Koolhydraten: 0,5

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart