Spinazie Courgette ovenschotel

Een lekkere en gezonde maaltijd wat jong en oud kan waarderen. De combinatie van kastanjechampignons, spinazie en mozzarella is overheerlijk. Dit recept is overigens zonder vlees, dus ook geschikt voor vegetariërs.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:

  • 1 rode paprika
  • 1 bak kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 gram geraspte kaas
  • tijm
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de courgette zo dun mogelijk in plakjes. Strooi wat zout over de plakjes (dit onttrekt vocht uit de courgette) en laat het 5 minuten staan.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
  • Doe wat boter in de pan en bak de spinazie totdat het bijna geslonken is. Voeg daarna de paprika en champignons toe. (Het kan zijn dat de groenten wat vocht afgeven, giet dit even af!)
  • Voeg nu de kookroom toe, met de parmezaanse kaas en laat de saus op een laag vuurtje pruttelen, zodat het wat kan indikken. Voeg peper en zout toe naar smaak, en 1 theelepel tijm.
  • Dep de courgette af met keukenpapier en doe vervolgens de courgette plakjes in de ovenschaal, naast elkaar.
  • Schep vervolgens een laag saus over de plakjes courgette. Daarna doe je weer een laagje courgette over de saus zodat er laagjes ontstaan.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg dit boven op de ovenschotel, gevolgd door nog wat geraspte kaas.
  • De ovenschotel kan nu de oven in voor 40 minuten.

Koolhydraten: 6,5 g

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart