Heb je weleens gehoord van het gerecht Shakshuka? Dit heerlijke gerecht komt uit het Midden-Oosten en is rijkelijk gevuld met lekkere kruiden, groenten en jawel eieren. Eet Shakshuka met een koolhydraatarme toast, of een zelfgemaakt koolhydraatarm broodje.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
- 3 eieren
- 1 teen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 sjalotjes
- 1 rode paprika
- 1 theelepel harissa
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel kurkuma
- halve theelepel komijn
- 10 gram verse peterselie
- zout en peper
BEREIDING:
- Snijd de paprika in dunne reeptjes. Pen en snipper de sjalotjes en knoflook fijn.
- Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak hierin de paprika en sjalotjes, voeg als laatst de knoflook toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe.
- Doe nu de harissa, kurkuma, komijn en paprikapoeder bij de tomatenblokjes.
- Doe er 30 ml water bij en laat alles 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout, en roer regelmatig.
- Maak nu 3 kuiltjes in de saus, en breek boven elk kuiltje een ei.
- Doe nu een deksel op de pan, en laat de pan voor 15 a 20 minuten op laag vuur staan, zodat de eieren gaan stollen.
- Hak de peterselie fijn en strooi dit over de shakshuka.
Eet smakelijk!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Koolhydraten: 4,4 khd voor het hele gerecht.
4 Comments
Voor hoeveel personen is dit recept?
Hi Petra, het recept is voor 2 personen/2 porties!
En hoeveel koolhydraten bevat dit lekkere gerecht?
Hi Mirjam, het is 4,4 koolhydraten voor het hele gerecht! 🙂