Shakshuka

Heb je weleens gehoord van het gerecht Shakshuka? Dit heerlijke gerecht komt uit het Midden-Oosten en is rijkelijk gevuld met lekkere kruiden, groenten en jawel eieren. Eet Shakshuka met een koolhydraatarme toast, of een zelfgemaakt koolhydraatarm broodje.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel harissa
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel kurkuma
  • halve theelepel komijn
  • 10 gram verse peterselie
  • zout en peper

BEREIDING:

  • Snijd de paprika in dunne reeptjes. Pen en snipper de sjalotjes en knoflook fijn.
  • Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak hierin de paprika en sjalotjes, voeg als laatst de knoflook toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe.
  • Doe nu de harissa, kurkuma, komijn en paprikapoeder bij de tomatenblokjes.
  • Doe er 30 ml water bij en laat alles 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout, en roer regelmatig.
  • Maak nu 3 kuiltjes in de saus, en breek boven elk kuiltje een ei.
  • Doe nu een deksel op de pan, en laat de pan voor 15 a 20 minuten op laag vuur staan, zodat de eieren gaan stollen.
  • Hak de peterselie fijn en strooi dit over de shakshuka.

Eet smakelijk!

2 Comments

  • Petra Bieman Posted 29 mei 2019 12:55

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    • Club Slank Posted 30 mei 2019 13:40

      Hi Petra, het recept is voor 2 personen/2 porties!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart