Salade van prosciutto, zongedroogde tomaatjes en pestodressing

Een smaakvolle salade uit bella Italia! De salade is makkelijk te maken, en heerlijk als koolhydraatarme lunch, voorgerecht of als avondeten. De peterselie/pecannootjespestodressing is 5 dagen houdbaar in een potje met een laagje olie erover.

INGREDIËNTEN:

  • 75 gram rucolamelange
  • 60 gram prosciutto
  • 5 champignons
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Peper en zout

Voor de dressing:

  • 50 gram pecannootjes
  • 30 gram peterselie
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)

BEREIDING:

  • Snijd alle champignons in 4 partjes, en snijd de cherrytomaatjes door de helft. De zongedroogde tomaatjes snijd je in dunne partjes.
  • Pak een koekenpan en bak de champignons 3 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender/keukenmachine en maal dit goed.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Doe de rucolamelange op een bord, en verdeel de plakken prosciutto erover samen met de zongedroogde tomaatjes, de cherrytomaatjes, de champignons en de kappertjes.
  • Verdeel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart