fbpx
Salade van prosciutto, zongedroogde tomaatjes en pestodressing

Een smaakvolle salade uit bella Italia! De salade is makkelijk te maken, en heerlijk als koolhydraatarme lunch, voorgerecht of als avondeten. De peterselie/pecannootjespestodressing is 5 dagen houdbaar in een potje met een laagje olie erover.

INGREDIËNTEN:

  • 75 gram rucolamelange
  • 60 gram prosciutto
  • 5 champignons
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Peper en zout

Voor de dressing:

  • 50 gram pecannootjes
  • 30 gram peterselie
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)

BEREIDING:

  • Snijd alle champignons in 4 partjes, en snijd de cherrytomaatjes door de helft. De zongedroogde tomaatjes snijd je in dunne partjes.
  • Pak een koekenpan en bak de champignons 3 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender/keukenmachine en maal dit goed.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Doe de rucolamelange op een bord, en verdeel de plakken prosciutto erover samen met de zongedroogde tomaatjes, de cherrytomaatjes, de champignons en de kappertjes.
  • Verdeel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Je winkelwagen