Een smaakvolle salade uit bella Italia! De salade is makkelijk te maken, en heerlijk als koolhydraatarme lunch, voorgerecht of als avondeten. De peterselie/pecannootjespestodressing is 5 dagen houdbaar in een potje met een laagje olie erover.
INGREDIËNTEN:
- 75 gram rucolamelange
- 60 gram prosciutto
- 5 champignons
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 5 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel kappertjes
- Peper en zout
Voor de dressing:
- 50 gram pecannootjes
- 30 gram peterselie
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
BEREIDING:
- Snijd alle champignons in 4 partjes, en snijd de cherrytomaatjes door de helft. De zongedroogde tomaatjes snijd je in dunne partjes.
- Pak een koekenpan en bak de champignons 3 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender/keukenmachine en maal dit goed.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Doe de rucolamelange op een bord, en verdeel de plakken prosciutto erover samen met de zongedroogde tomaatjes, de cherrytomaatjes, de champignons en de kappertjes.
- Verdeel de dressing over de salade.
Eet smakelijk!