Salade Caprese

Deze frisse salade met rucola, mozzarella en tomaatjes is perfect voor de lunch of heerlijk als voorgerecht. Wij gebruiken in dit recept olijfolie met knoflook-chilipeper voor een verrassend effect. Mocht je niet zo van knoflook of chilipeper houden, dan kan je uiteraard ook gewoon normale extra virgine olijfolie gebruiken.

Tip: Neem je de salade mee naar bijvoorbeeld je werk of school? Zorg er dan voor dat je de olijfolie op het laatste moment over de salade schenkt. Zo blijft de salade knapperig. Er zijn speciale salade/lunchboxen verkrijgbaar (bij bv. blokker of Xenos), met een apart bakje of vakje voor de dressing. Handig voor to-go!

INGREDIËNTEN:

  • 75 gram rucolamelange
  • een handje snoeptomaten
  • 2 eetlepels olijfolie (liefst de variant: knoflook – rode peper, zie productenlijst)
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • peper
  • zout

BEREIDING:

  • Snijd de snoeptomaatjes door de helft en de mozzarella in plakken.
  • Doe de rucolamelange op een bord en leg de plakjes mozzarella erop, gevolgd door de tomaatjes.
  • Besprenkel de salade met de olijfolie, en voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe.

Koolhydraten: 1,0 gr.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart