Risotto met champignons koolhydraatarm

Deze romige bloemkoolrisotto is het perfecte koolhydraatarme gerecht. Het is zo rijk en heerlijk, je zult niet geloven dat het niet is gemaakt met rijst. Wil je meer “bite” in de risotto? Voeg dan 150 gram klein gesneden stukjes saucijsjes toe.

INGREDIËNTEN:

  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bloemkool, of kant en klare bloemkoolrijst
  • 50 ml. (droge) witte wijn
  • 1 klontje boter
  • 1 klein bosje peterselie
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 tot 4 eetlepels kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout en peper

BEREIDING:

  • Snijd de bloemkool in stukken en doe de bloemkool vervolgens in een keukenmachine of blender. Maal de bloemkool fijn totdat je korreltjes ter grootte van rijst overhoudt.
  • Verwarm een koekenpan met een klontje boter en bak het gesnipperde uitje glazig. Voeg de gesneden champignons toe en bak het tot de champignons goudbruin beginnen te worden.
  • Pers de knoflookteentjes uit en voeg dit toe in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de bloemkoolrijst in de pan en schenk de witte wijn erbij. Roer het goed door elkaar, totdat de wijn grotendeels is verdampt.
  • Voeg lepel voor lepel de kippenbouillon toe en ook de kookroom. Roer steeds goed door en laat het elke keer grotendeels verdampen.
  • Zet het vuur wat lager en zet een deksel op de pan, zodat de bloemkoolrijst verder kan stomen totdat deze zacht is. (Voeg eventueel wat extra bouillon en/of kookroom toe indien nodig)
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor, ook de fijngehakte peterselie en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas ernaast, zodat dit naar wens nog toegevoegd kan worden.

Koolhydraten:

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart