Quesadilla met kip

Simpel om te maken, en ontzettend lekker! De traditionele mexicaanse quesadilla kip of gehakt, is met bruine bonen en mais. Bonen en mais passen niet in een koolhydraatarm dieet, dus deze heb ik weggelaten. Maar je mist het eigenlijk totaal niet! Heerlijk met wat zure room en guacamole.

INGREDIËNTEN VOOR 2 QUESADILLA:

  • 2 koolhydraatarme wraps (zie productenlijst)
  • 1 kipfilet
  • 3 handjes geraspte cheddar, of extra belegen geraspte kaas
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 2 bosuitjes
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel oregano
  • 1/4 gemalen koriander
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • optioneel: zure room en/of guacamole.

BEREIDING:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe in een kom.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en alle kruiden. Marineer de kip met de kruiden, en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  • Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verhit in een pan wat olijfolie en bak de kip op hoog vuur voor zo’n 4 minuten. Voeg nu de paprika, en bosui toe, en bak het samen met de kipfilet. Voeg als laatste de tomaat toe.
  • Leg een wrap in een andere koekenpan. Verdeel de kip met groenten over 1 helft van de wrap.
  • Strooi de geraspte kaas over de kip en groenten, en vouw de wrap dicht.
  • Bak de wrap aan beide kanten goudbruin, totdat de kaas lekker gesmolten is.
  • Snijd de wrap doormidden.
  • Serveer de quesadilla met wat zure room, en zelfgemaakte quacamole!

Eet smakelijk!

  •   6,8 khd per quesadilla

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart