Mug cake met blauwe bessen

Een lekker ontbijtje of tussendoortje waar je jezelf en anderen mee verwend! De mug cake is snel klaar in de magnetron (slechts 2 minuten), en als je geen magnetron thuis hebt gebruik je gewoon de oven. De mug cake moet dan 19 minuten in de oven.

INGREDIËNTEN VOOR 1 MUG CAKE:

    • 2 eetlepels kokosmeel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 2 el roomkaas naturel (bijv. Philadelphia)
    • 1 eetlepel roomboter
    • 1 ei
    • 25 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel vloeibare zoetstof (zie produktenlijst)
    • Optioneel: een theelepel kokosrasp
    • Klein snufje zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter en roomkaas in een pannetje (of kort in de magnetron) tot het beide helemaal gesmolten is, Roer het daarna goed door elkaar.
  • Haal het pannetje van het vuur. Voeg de bakpoeder, kokosmeel, zout en zoetstof toe, en roer dit vervolgens weer goed door elkaar.
  • Doe nu het eitje erbij, en mix dit door het beslag (kan gewoon met een lepel)
  • Als laatste doe je de blauwe bessen door het beslag. Doe het beslag vervolgens in een ovenvast kommetje, mini ovenschaaltje (ramekin), of een hittebestendige mok.
  • Je kan nog een paar blauwe bessen bovenop het beslag doen. Druk de bessen iets aan, maar niet helemaal in het beslag.
  • Doe het ovenschaaltje in de oven voor 20 minuten, of in de magnetron voor 2 minuten (op 750 watt)
  • Nadat je het ovenschaaltje uit de oven of magnetron hebt gehaald, strooi er dan wat kokosrasp erover heen.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart