Een lekker ontbijtje of tussendoortje waar je jezelf en anderen mee verwend! De mug cake is snel klaar in de magnetron (slechts 2 minuten), en als je geen magnetron thuis hebt gebruik je gewoon de oven. De mug cake moet dan 19 minuten in de oven.
INGREDIËNTEN VOOR 1 MUG CAKE:
-
- 2 eetlepels kokosmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 el roomkaas naturel (bijv. Philadelphia)
- 1 eetlepel roomboter
- 1 ei
- 25 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 theelepel vloeibare zoetstof (zie produktenlijst)
- Optioneel: een theelepel kokosrasp
- Klein snufje zout
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter en roomkaas in een pannetje (of kort in de magnetron) tot het beide helemaal gesmolten is, Roer het daarna goed door elkaar.
- Haal het pannetje van het vuur. Voeg de bakpoeder, kokosmeel, zout en zoetstof toe, en roer dit vervolgens weer goed door elkaar.
- Doe nu het eitje erbij, en mix dit door het beslag (kan gewoon met een lepel)
- Als laatste doe je de blauwe bessen door het beslag. Doe het beslag vervolgens in een ovenvast kommetje, mini ovenschaaltje (ramekin), of een hittebestendige mok.
- Je kan nog een paar blauwe bessen bovenop het beslag doen. Druk de bessen iets aan, maar niet helemaal in het beslag.
- Doe het ovenschaaltje in de oven voor 20 minuten, of in de magnetron voor 2 minuten (op 750 watt)
- Nadat je het ovenschaaltje uit de oven of magnetron hebt gehaald, strooi er dan wat kokosrasp erover heen.
Eet smakelijk!