Mini tulbandjes met chocolade

Koolhydraatarme tulbandjes met pure chocolade, een lekkere traktatie voor jezelf of anderen!

 

INGREDIËNTEN VOOR 9 STUKS:

  • 160 gram amandelmeel
  • 110 gram roomkaas naturel
  • 70 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 6 theelepels vloeibare zoetstof (zie productenlijst)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade (céréal stevia sweet)

 

Benodigdheden:

  • siliconen mini tulbandvormpjes
  • (steel)pannetje

BEREIDING:

    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Meng de zachte boter met de roomkaas door elkaar, en voeg de vanille extract en zoetstof toe.
    • Voeg nu de eieren toe, en mix alles goed met een handmixer.
    • De amandelmeel, bakpoeder en snufje zout kunnen nu ook toegevoegd worden bij het beslag, mix opnieuw (ongeveer 1 minuut) tot een mooi beslag.
    • Verdeel het beslag nu in de mini tulbandvormpjes
    • Doe de mini tulbandvormpjes in de oven voor 18 minuten in de oven.
    • Haal de vormpjes uit de oven, en laat de tulbandjes volledig afkoelen.
    • Breek de chocolade in stukken, en smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje, boven een pannetje.
    • Dip de tulbandjes in de chocolade, en laat chocolade op de tulbandjes goed uitharden.

     

Eet smakelijk!

  • Tip: De tulbandjes bewaar je in een stuk aluminiumfolie buiten de koelkast voor 3 dagen, of in en afgesloten bakje in de koelkast voor 4 á 5 dagen.
  • 3,1 khd per tulbandje
  • Bereidingstijd in totaal: 35 minuten.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *