Deze overheerlijke vegetarische en koolhydraatarme mini aubergine ”pizza’s” zijn makkelijk te bereiden, en zijn bovendien ontzettend voedzaam! Je kunt dit gerechtje prima serveren als hapje/tussendoortje of lekker als lunch!
INGREDIËNTEN voor 2 PORTIES:
-
- 1 aubergine
- 70 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 handje verse basilicum
- 4 cherrytomaatjes
- 1 a 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
- 1 el olijifolie
- zout en peper
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was en snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
- Leg de plakken aubergine op een bakplaat met bakpapier, en besprenkel de plakken met een heel klein beetje olijfolie. Strooi er wat zout over.
- Doe de bakplaat in de oven voor circa 20 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven.
- Doe op elke plak aubergine wat passata, en een theelepel met stukjes cherrytomaat.
- Strooi op elke plak wat Italiaanse kruiden, en breng op smaak met peper en zout.
- Strooi wat geraspte parmezaanse kaas erover, en doe wat fijn gesneden basilicum erop.
- Doe opnieuw de bakplaat in de oven, en bak het circa 10 minuten.
- Serveer de aubergine pizza’s met eventueel wat extra blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!