Mini aubergine pizza’s

Deze overheerlijke vegetarische en koolhydraatarme mini aubergine ”pizza’s” zijn makkelijk te bereiden, en zijn bovendien ontzettend voedzaam! Je kunt dit gerechtje prima serveren als hapje/tussendoortje of lekker als lunch!

INGREDIËNTEN voor 2 PORTIES:

    • 1 aubergine
    • 70 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
    • 1 el Italiaanse kruiden
    • 1 handje verse basilicum
    • 4 cherrytomaatjes
    • 1 a 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
    • 1 el olijifolie
    • zout en peper

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was en snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
  • Leg de plakken aubergine op een bakplaat met bakpapier, en besprenkel de plakken met een heel klein beetje olijfolie. Strooi er wat zout over.
  • Doe de bakplaat in de oven voor circa 20 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Doe op elke plak aubergine wat passata, en een theelepel met stukjes cherrytomaat.
  • Strooi op elke plak wat Italiaanse kruiden, en breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi wat geraspte parmezaanse kaas erover, en doe wat fijn gesneden basilicum erop.
  • Doe opnieuw de bakplaat in de oven, en bak het circa 10 minuten.
  • Serveer de aubergine pizza’s met eventueel wat extra blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart