Koolhydraatarme-pizza

Pizzatime! Deze pizzabodem is gemaakt van roomkaas, mozzarella en ei en komt dicht in de buurt van een echte pizzabodem. Beleg de pizza met je favoriete toppings, bijvoorbeeld paprika, kipreepjes, zongedroogde tomaatjes en noem zo maar op!

INGREDIËNTEN:

  • 30 gram roomkaas naturel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 ei
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 100 ml tomatensaus
  • een paar cherrytomaatjes
  • 4 plakken parmaham
  • 60 gram geraspte kaas
  • optioneel: olijfjes of rode ui
  • Zout en peper

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in blokjes.
  • Smelt de roomkaas samen met de mozzarella in een pannetje op laag vuur.
  • Voeg het ei toe, zodra het “deeg” is afgekoeld. Doe dit niet eerder, want dan stolt het ei. Voeg ook de amandelmeel toe. Meng alles goed door elkaar (eventueel met je handen), zodat het een bol deeg word.
  • Doe bakpapier op een bakplaat.
  • Leg de bol “deeg” op de bakplaat en maak het deeg plat door het met je vingers aan te drukken tot een grote plak.
  • Je kan eventueel een extra bakpapiertje gebruiken die je bovenop het deeg legt en met bijvoorbeeld een deegroller uitrolt. De bodem moet minder dan 1 cm dik zijn.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Plaats de bakplaat met deeg in de oven en bak dit 15 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en draai de pizzabodem voorzichtig om, en bak dit vervolgens nog 5 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat met pizzabodem uit de oven, en beleg nu de pizza.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en strooi er wat geraspte kaas overheen.
  • Vervolgens verdeel je de parmaham, uien en champignons over de pizza.
  • Bak de pizza vervolgens weer 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

4 Comments

  • Ramona de Vos Posted 16 februari 2019 15:22

    Hallo!
    Ik zie nergens staan op welke temperatuur de oven moet staan. We hebben voor nu maar iets geprobeerd, maar misschien handig om even naar te kijken 🙂

    • Club Slank Posted 17 februari 2019 22:38

      Hallo Ramona,
      Bedankt voor het onder de aandacht brengen. Ik heb het direct aangepast, het is 180 graden.
      Groeten,
      Angela – Club Slank

      • Marcel Posted 23 februari 2019 17:18

        Hoi Angela, het deeg blijft heel dun, haast beslag. Enig idee wat ik fout doe? Hartelijke groet Marcel

        • Club Slank Posted 12 maart 2019 10:22

          Hi Marcel, heb je de mozzarella goed uit laten lekken voordat je het bij de roomkaas deed? Mozzarella bevat namelijk veel vocht (dat zou het kunnen zijn?) De volgende keer kan je wat extra amandelmeel toevoegen zodat het deeg steviger word. Het deeg mag natuurlijk niet dun zijn!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart