Een heerlijk en snel ontbijtje of tussendoortje, en ook nog eens suiker en glutenvrij! Extra lekker met een toef (koolhydraatarme) slagroom, of wat suikervrije chocolate chips.
INGREDIËNTEN VOOR 1 MUG CAKE:
- 2 tl kokosmeel
- 2 el amandelmeel
- 2 el cacaopoeder
- 2 el gesmolten boter
- 2,5 tl vloeibare zoetstof
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 ei (large)
- 1 tl vanille extract
BEREIDING:
- Smelt 2 eetlepels boter in de magnetron voor een paar seconden, of smelt het kort in een pannetje (laat de boter niet bruin worden)
- Doe de gesmolten boter samen met de vloeibare zoetstof in een kommetje en meng door elkaar.
- Voeg de cacaopoeder, bakpoeder, amandelmeel, kokosmeel en vanille extract toe, en mix alles goed door elkaar. Als laatst voeg je het ei toe, en meng dit door het mengsel.
- Doe het chocolademengsel in een (hitte bestendige) mok of ramekin, en doe deze in de magnetron voor 1,5 minuut (op vol vermogen).
- Mocht je geen magnetron hebben, verwarm de oven dan voor op 180 graden, en zet de mug cake voor 17 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
- 5 khd per mug cake.
6 Comments
Wat voor zoetstof gebruik jij?
Ik gebruik de vloeibare zoetstof van de Kruidvat! 😀
Klopt het dat t wat droog is?
Hi Melanie, het hoort niet helemaal droog te zijn! Het kan zijn dat de mug cake iets te lang in de oven/magnetron heeft gestaan? Elke oven is namelijk weer anders. Probeer het volgende keer 5 minuten eerder uit de oven te halen! Liefs Angela
Net voor de eerste keer gemaakt, enkele aanpassingen: cacaopoeder vervangen door 50 gr pure chocolade en alleen amandelmeel gebruikt. Jammie Jammie Jammie
Je hebt alleen in je recept vanilleextract staan maar niet bij je ingrediënten ?
Hi Patries, ohh dat klinkt heerlijk met pure chocolade!! En alleen amandelmeel kan natuurlijk ook. Bedankt voor je tips! De vanille extract is toegevoegd aan het ingrediëntenlijstje (dit was ik vergeten, oeps).