Koolhydraatarme chocolade mug cake

Een heerlijk en snel ontbijtje of tussendoortje, en ook nog eens suiker en glutenvrij! Extra lekker met een toef (koolhydraatarme) slagroom, of wat suikervrije chocolate chips.

INGREDIËNTEN VOOR 1 MUG CAKE:

  • 2 tl kokosmeel
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el gesmolten boter
  • 2,5 tl vloeibare zoetstof
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei (large)

 

 

BEREIDING:

  • Smelt 2 eetlepels boter in de magnetron voor een paar seconden, of smelt het kort in een pannetje (laat de boter niet bruin worden)
  • Doe de gesmolten boter samen met de vloeibare zoetstof in een kommetje en meng door elkaar.
  • Voeg de cacaopoeder, bakpoeder, amandelmeel, kokosmeel en vanille extract toe, en mix alles goed door elkaar. Als laatst voeg je het ei toe, en meng dit door het mengsel.
  • Doe het chocolademengsel in een (hitte bestendige) mok of ramekin, en doe deze in de magnetron voor 1,5 minuut (op vol vermogen).
  • Mocht je geen magnetron hebben, verwarm de oven dan voor op 180 graden, en zet de mug cake voor 17 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

  • 5 khd per mug cake.

 

4 Comments

  • Amber Posted 19 augustus 2019 10:29

    Wat voor zoetstof gebruik jij?

    • Club Slank Posted 23 augustus 2019 21:06

      Ik gebruik de vloeibare zoetstof van de Kruidvat! 😀

  • Melanie Eichholtz Posted 15 september 2019 13:45

    Klopt het dat t wat droog is?

    • Club Slank Posted 16 september 2019 21:07

      Hi Melanie, het hoort niet helemaal droog te zijn! Het kan zijn dat de mug cake iets te lang in de oven/magnetron heeft gestaan? Elke oven is namelijk weer anders. Probeer het volgende keer 5 minuten eerder uit de oven te halen! Liefs Angela

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart