Kipkerrie-salade

Een lekkere kipkerrie-salade kun je makkelijk zelf maken. Laag in koolhydraten en superlekker op een koolhydraatarme cracker of toast.Houd je van pittige kipkerrie-salade? Voeg dan wat chilipoeder/-vlokken toe aan de salade!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 1 kipfilet
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram Zaanse mayonaise
  • 10 gram verse of gedroogde bieslook
  • halve eetlepel kerriepoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel kurkuma
  • 1 snufje gemberpoeder
  • 1 kip bouillonblokje
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Pocheer de kipfilet. Dit doe je door de kipfilet in een pan met water en een bouillonblokje aan de kook te brengen. Zodra het water kookt zet je het op middelhoog vuur en gaar je de kip in 10 minuten. Haal de kip uit het water en laat de kip minimaal 10 minuten afkoelen.
  • Meng ondertussrn de mayonaise door de Griekse yoghurt en doe alle kruiden erbij, en roer dit goed door elkaar.
  • Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar, zodat je kleine stukjes krijgt.
  • Is de kip volledig afgekoeld? Voeg dan nu de kip toe aan het sausje, en breng het op smaak met peper en zout, en schep dit goed om.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart