Een smaakvolle salade met heerlijke ingrediënten. Het fijne aan deze salade is dat het binnen 15 minuten klaar staat. Fijn als lunch of als avondeten!
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 45 gram rucolasalade
- 60 gram gorganzola (of andere blauwe kaas)
- 7 cherrytomaatjes
- een paar groene (knoflook) olijven
- 1 el kappertjes
- 1 bosuitje
- een stukje gedroogde Italiaanse worst
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1,5 el witte wijnazijn
- 1 el gedroogde oregano
BEREIDING:
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden, en snijd het bosuitje in kleine ringen.
- Laat een eetlepel kappertjes uitlekken.
- Snijd de Italiaanse worst in stukjes
- Snijd de gorganzola in blokjes of verkruimel het.
- Verdeel de rucolamelange over een bord of kom. Verdeel hierover de cherrytomaatjes, bosuitjes, kappertjes, worst, gorganzola en olijven.
- Meng in een kommetje de olijfolie met de witte wijnazijn en oregano.
- Verdeel de dressing over de salade, en meng alles goed doorelkaar.
- En klaar is je lekkere Italiaanse salade!
Eet smakelijk!
- Aantal koolhydraten: 6,5 khd voor de hele salade
- Bereidingstijd: 15 minuten.