Italiaanse salade

Een smaakvolle salade met heerlijke ingrediënten. Het fijne aan deze salade is dat het binnen 15 minuten klaar staat. Fijn als lunch of als avondeten!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 45 gram rucolasalade
  • 60 gram gorganzola (of andere blauwe kaas)
  • 7 cherrytomaatjes
  • een paar groene (knoflook) olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 bosuitje
  • een stukje gedroogde Italiaanse worst
  • 3 el extra vergine olijfolie 
  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 1 el gedroogde oregano

 

BEREIDING:

  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden, en snijd het bosuitje in kleine ringen.
  • Laat een eetlepel kappertjes uitlekken.
  • Snijd de Italiaanse worst in stukjes
  • Snijd de gorganzola in blokjes of verkruimel het.
  • Verdeel de rucolamelange over een bord of kom. Verdeel hierover de cherrytomaatjes, bosuitjes, kappertjes, worst, gorganzola en olijven.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met de witte wijnazijn en oregano.
  • Verdeel de dressing over de salade, en meng alles goed doorelkaar.
  • En klaar is je lekkere Italiaanse salade!

Eet smakelijk!

 

  • Aantal koolhydraten: 6,5 khd voor de hele salade
  • Bereidingstijd: 15 minuten.

 

 

 

 

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart