Hummus

Hummus is een puree gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta) en wat extra ingrediënten, zoals knoflook en kruiden. Hummus komt oorspronkelijk vandaan uit het Midden-Oosten. Ondertussen is deze lekkere spread alweer een tijdje geleden overgewaaid naar ons kikkerlandje, en is ook niet meer uit onze keuken weg te denken. Hummus is heerlijk als spread op een koolhydraatarm broodje (lekker op toast), en kun je er van alles in dippen, zoals stukjes komkommer en andere rauwkost.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 blik kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • halve rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • halve theelepel paprikapoeder

BEREIDING:

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken
  • Snijd de rode peper door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes
  • Doe de halve rode peper, samen met de tahin, knoflook en kikkererwten in een keukenmachine en vermaal het paprikapoeder tot een glad en egaal mengsel.
  • Breng op smaak met wat peper en zout, en eventueel met extra olijfolie als de hummus nog niet smeuïg genoeg is.

TIP: Mocht je geen keukenmachine hebben, vermaal dan het hummus-mengsel met een staafmixer

Koolhydraten: 2 gr.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart