Gevulde tomaat met geitenkaas en champignons

Een heerlijk en gezond gerecht, wat ook nog eens super leuk op tafel eruit ziet! Eet de gevulde tomaten met bijvoorbeeld wat broccolirijst, of bloemkoolpuree. Houd je niet zo van geitenkaas? Vervang de geitenkaas dan voor mozzarella, feta of gorganzola!

 

INGREDIENTEN VOOR 2 GEVULDE TOMATEN:

  • 2 vleestomaten
  • 125 gram (zachte) geitenkaas
  • 30 gram champignons
  • 1 klein sjalotje
  • 2 tl oregano
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

 

BENODIGDHEDEN:

  • Ovenschaal.

 

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Bewaar de kapjes.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snipper het sjalotje fijn.
  • Verhit 1 el boter of olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje glazig, en voeg de champignons toe. Bak dit ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Prak de geitenkaas met een vork fijn, en doe het in een kommetje. Voeg de champignons sjalotje en oregano toe in het bakje met geitenkaas en meng dit door elkaar.
  • Bestrijk met een kwastje de tomaten in met wat olijfolie (ook het kapje). Doe de tomaten in de ovenschaal.
  • Vul de champignons met het geitenkaasmengsel. Doe de kapjes op de tomaten.
  • Doe de ovenschaal met de tomaten in de oven en bak ze 10 minuten totdat de geitenkaas gesmolten is.
  • Strooi nog wat extra oregano over de tomaten.

Eet smakelijk!

 

  •  3,1 khd voor 1 gevulde tomaat.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart