Gevulde kipfilet met roomkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met een heerlijke vulling! Hier kan je bijna iedereen voor wakker maken (mij ieder geval wel)! Serveer de kipfilet met groenten naar keuze. Wat dacht je van een lekkere tomatensalade, of een portie sperziebonen? De gevulde kipfilet is erg laag in koolhydraten (3,2 khd per stuk), dus perfect in een koolhydraatarm dieet.

 

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 1 kipfilet
  • 3 el roomkaas naturel
  • 1 tl parmezaanse kaas
  • 1 handje verse babyspinazie (fijn gehakt)
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/4 knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • flinke snuf zout en peper

Benodigdheden:

  • Satéprikkers

 

BEREIDING:

  • Snijd de kipfilet over de lengte open, maar snijd het niet helemaal doormidden.
  • Maak nu de vulling. Hak de spinazie fijn. Roer de roomkaas met de knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, spinazie, parmezaanse kaas, snuf peper en zout doorelkaar.
  • Vul de kipfilet met de vulling. Vouw de kipfilet dicht en steek de kipfilet vast met een satéprikker (om te voorkomen dat de vulling niet uit de kipfilet loopt tijdens het bakken).
  • Bestrooi de kip met zout en peper, en met de paprikapoeder.
  • Verhit wat bakboter of olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets 7 minuten per kant gaar en goudbruin.
  • Vergeet de satéprikker niet uit de kipfilet te halen tijdens het eten 😉

 

  •  3,2 khd per gevulde kipfilet.

 

2 Comments

  • Anja Posted 21 augustus 2019 10:07

    Ondertussen hebben bijna alle dames van ons bedrijf dit recept gemaakt en we zijn allemaal fan!!

    • Club Slank Posted 23 augustus 2019 21:07

      Hi Anja, wat leuk om te horen!! Bedankt voor het compliment 😀

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart