Gevulde courgette

Een heerlijke koolhydraatarme maaltijd, wat ook nog eens leuk op tafel staat. Mocht je niet van kerrie houden? Kies dan een andere kruidsoort, bijvoorbeeld tijm of oregano.

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 1 courgette
  • 100 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 bosuitje
  • 1 knoflookteentje
  • Halve rode paprika
  • Champignons 40 gram
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout en peper

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de courgette in de lengte en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de courgette.
  • Snijd de paprika in blokjes, de champignons in kleine plakjes en het bosuitje in dunne ringen.
  • Rul het gehakt in een koekenpan zonder boter of olie en bak dit kort samen met de geperste knoflook.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Klop een eitje los in een kom en doe de paprika, champignons, bosui, peterselie, kerriepoeder, peper en zout erbij.
  • Haal het gehakt van het vuur en laat dit kort even afkoelen.
  • Voeg het gehakt als het enigszins is afgekoeld bij het eimengsel in de schaal en roer het goed door elkaar.
  • Leg de courgette in een ovenschaal en vul de courgette met het mengsel.
  • Strooi er royaal geraspte kaas overheen.
  • Doe de courgette 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

2 Comments

  • Sabine Posted 16 maart 2019 16:34

    Voor een nog slankere variant gebruik tartaar in plaats van gehakt.

    • Club Slank Posted 29 maart 2019 10:01

      Tartaar is ook erg lekker i.p.v gehakt! Bedankt voor de tip! 🙂

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart