Geroosterde knoflook-kruiden spread.

Een overheerlijke zelfgemaakte spread zonder overbodige toevoegingen. De knoflook word eerst even gepoft in de oven. De knoflook is na het poffen dan niet meer scherp, maar heerlijk nootachtig en zoet.  De spread is lekker op een koolhydraatarme cracker, maar ook als dip, als vulling op een omelet, of door een salade!

Cottage cheese verschilt trouwens per merk enorm in koolhydraten, kijk daarom op onze productenlijst welke je het beste kunt kopen!

INGREDIËNTEN:

  • 200 gram cottage cheese (zie productenlijst)
  • 3 knoflookteentjes (ongepelt)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels bieslook (vers of gedroogd)
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de knoflookteentjes ongepeld in een stukje aluminiumfolie. Besprenkel de knoflookteentjes met de olijfolie. Vouw de folie bijna helemaal dicht (laat de bovenkant een beetje open). Plaats de folie op een bakplaat, en doe deze vervolgens in de oven. Pof de knoflook 35 minuten.
  • Haal de gepofte knoflookteentjes uit de folie en laat het goed afkoelen. Zodra de knoflookteentjes zijn afgekoeld kun je de knoflookteentjes pellen, of uit de velletjes knijpen.
  • Doe de cottage cheese, knoflook, en een flinke snuf peper en zout in een blender/keukenmachine en maal het tot een glad mengsel. Voeg als laatst de bieslook toe, en meng dit vervolgens kort mee.

Je kunt de spread direct serveren, of een week in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Je zult merken dat wanneer je de spread 1 dag in de koelkast hebt laten staan, de smaken van de kruiden nog lekkerder zijn!

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart