Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker als avondeten met bijvoorbeeld sperziebonen, en bloemkoolpuree. Maar de gehaktballetjes zijn ook heerlijk als hapje op bijvoorbeeld een feestje of tapas avond!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:
Voor de gehaktballetjes:
- 300 gram half om half gehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel amandelmeel
- halve theelepel uienpoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- bakboter
- 20 gram Parmezaanse kaas
Voor de tomatensaus:
- 1 blik tomaten in blokjes (400 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel peterselie
- 50 ml witte wijn
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout
BEREIDING:
Gehaktballetjes:
- Doe het gehakt in een kom en voeg de amandelmeel, ei, Italiaanse kruiden, uienpoeder, paprikapoeder, oregano, Parmezaanse kaas en uitgeperste knoflook toe.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Maak nu kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit wat boeter in een koekenpan en bak de balletjes rondom in circa 7 minuten gaar.
Tomatensaus:
- Verhit wat olie in een hapjespan of stoofpan.
- Fruit de ui en knoflook in 2-3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut.
- Voeg daarna de tomatenblokjes, witte wijn en de rest van de kruiden toe.
- Kruid de saus met wat peper en zout.
- Laat de saus 30 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg als laatst de gehaktballetjes toe aan de saus.
Dit gerecht is goed te combineren met bijvoorbeeld sperziebonen en bloemkoolpuree.
Eet smakelijk!