Gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker als avondeten met bijvoorbeeld sperziebonen, en bloemkoolpuree. Maar de gehaktballetjes zijn ook heerlijk als hapje op bijvoorbeeld een feestje of tapas avond!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

Voor de gehaktballetjes:

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • halve theelepel uienpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • bakboter
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Voor de tomatensaus:

  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 50 ml witte wijn
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout

 

BEREIDING:

Gehaktballetjes:

  • Doe het gehakt in een kom en voeg de amandelmeel, ei, Italiaanse kruiden, uienpoeder, paprikapoeder, oregano, Parmezaanse kaas en uitgeperste knoflook toe.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Maak nu kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit wat boeter in een koekenpan en bak de balletjes rondom in circa 7 minuten gaar.

Tomatensaus:

  • Verhit wat olie in een hapjespan of stoofpan.
  • Fruit de ui en knoflook in 2-3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes, witte wijn en de rest van de kruiden toe.
  • Kruid de saus met wat peper en zout.
  • Laat de saus 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Voeg als laatst de gehaktballetjes toe aan de saus.

Dit gerecht is goed te combineren met bijvoorbeeld sperziebonen en bloemkoolpuree.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart