Fish and chips

Een verrassend koolhydraatarm gerecht, namelijk een koolhydraatarme fish and chips. De vis heeft een heerlijk paneerlaagje, gemaakt van knabbelspek! Daarbij serveer je geen echte friet, maar is gekozen voor een gezonde variant; zoete aardappelfrites.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 200 gram kabeljauw
  • 1 ei
  • 60 gram knabbelspek
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Knoflook-dille tartaarsaus:

  • 6 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 knoflookteentjes
  • halve eetlepel mosterd
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout

Zoete aardappel frites:

  • 200 gram zoete aardappel (los of kant-en-klaar voorgesneden, o.a. te koop bij AH)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel uienpoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd het in reepjes van ongeveer 0,5 cm dikte.
  • Doe de frites in een schaal en bestrooi het met alle kruiden, en 1 eetlepel olijfolie.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de frites op een beklede bakplaat.
  • Bak de frites 35 minuten gaar in het midden van de oven. Schep halverwege de friet om, zodat alle zijden krokant worden.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine, en maal alles goed tot een gladde saus. De saus is 2 weken houdbaar in de koelkast.
  • Doe de knabbelspek in een keukemachine/blender, en maal het tot kleine kruimels.
  • Doe de Parmezaanse kaas erbij en roer het goed door elkaar.
  • Kluts een ei los in een schaaltje.
  • Doe de gemalen knabbelspek op een bord.
  • Snijd de kabeljauw in kleine stukken, en haal elk stukje door het losgeklopte ei.
  • Vervolgens paneer je de stukjes kabeljauw met de gemalen knabbelspek.
  • Je kunt de kabeljauw frituren in olie op 180 graden goudbruin, maar ook bakken in een pan met wat bakboter.
  • Bak de stukjes kabeljauw ongeveer 4 minuten per kant. Draai regelmatig om.
  • Laat de kabeljauw uitlekken op wat keukenpapier.
  • Serveer de vis met de saus en zoete aardappel frites.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart