Eenpansgerecht met gehaktballetjes en groentemix

Een gerecht boordevol gezonde groenten en lekkere gehaktballetjes. Je kan minimaal 2 keer van deze maaltijd eten (voor 1 persoon). Vries de rest in, of bewaar het voor de volgende dag als lunch of avondeten!

BENODIGDHEDEN:

  • Een grote hapjespan. Ik gebruikte een hapjespan serie 7 van SKK Cooking (Het handige aan deze pan is dat het een anti-aanbaklaag heeft waardoor je zeer weinig olijfolie/boter nodig hebt!)

 

INGREDIËNTEN (voor 2 grote porties):

  • 300 half om half gehakt.
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 100 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • olijfolie of boter

BEREIDING:

  • Doe de half om half gehakt in een grote kom en voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe. laat de zongedroogde tomaatjes goed uitlekken, en snijd deze fijn. Voeg ook de zongedroogde tomaatjes toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar.
  • Draai nu kleine balletjes van het gehakt.
  • Snijd de courgette en paprika in stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Verhit wat olijfolie of (bak)boter in de hapjespan. Doe de gehaktballetjes in de pan, en bak ze rondom goudbruin tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan, en zet ze even opzij afgedekt met een stukje aluminiumfolie.
  • Verhit eventueel wat extra olijfolie of boter in de pan, en voeg nu de courgette en uien toe. Na 4 minuten mag de spinazie erbij samen met de paprika. Bak alles op middelhoog vuur voor zo’n 8 minuten. Kruid de groenten af met een flinke snuf zout en peper.
  • Mocht er kookvocht vrijkomen in de pan (door de spinazie en courgette), giet dit dan af.
  • De gehaktballetjes kunnen weer terug in de pan, en bak dit nog even een minuutje mee met de groenten.

Eet smakelijk!

Koolhydraten: 10,2 kh.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart