Citroenmousse koolhydraatarm

Een heerlijke frisse mousse voor elk moment van de dag. Dus ook lekker als ontbijt! Ja, je leest het goed. De mousse is laag in koolhydraten, zonder dat je het door hebt. Serveer de mousse in een mooi glaasje, en garneer het met een paar frambozen en citroenrasp.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 100 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • Een paar druppels vloeibare zoetstof (zie productenlijst)
  • Optioneel: een paar frambozen als garnering.

BEREIDING:

  • Klop de slagroom met vloeibare vloeistof stijf.
  • Roer in een grote kom de mascarpone los, en voeg het citroensap en een paar druppels zoetstof eraan toe.
  • Voeg nu de opgeklopte slagroom toe, en roer dit met een spatel zachtjes door elkaar.
  • Proef even voor de zekerheid of de mousse zoet genoeg is. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra zoetstof of een paar druppels citroen eraan toe.
  • Verdeel de mousse over 2 glaasjes. Rasp wat citroenschil over de mousse, en garneer het met een paar frambozen.
  • Laat de mousse ongeveer een half uurtje in de koelkast opstijven (als je er vanaf kan blijven!)

Tip: Extra lekker met wat extra opgeklopte slagroom.

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart