Boerenomelet

Een boerenomelet is lekker op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch of als avondeten. Het vult namelijk erg goed, en is bovendien zeer voedzaam. Je kan de boerenomelet trouwens eindeloos varieren, wat dacht je van salami in plaats van hamreepjes? Of geitenkaas in plaats van geraspte kaas! De variatie hieronder is er eentje die eigelijk iedereen wel lust!

INGREDIËNTEN:

  • 2 eieren
  • 75 gram Italiaanse roerbakgroente (bijv. van AH)
  • 1 handje geraspte (oude) kaas
  • 40 gram hamreepjes
  • klein klontje roomboter of olijfolie
  • optioneel: 1 eetlepel verse ongeklopte slagroom
  • peper en zout

BEREIDING:

  • Klop de eieren los in een kommetje en meng de kaas, hamblokjes en slagroom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een koekenpan de boter en bakgroenten ongeveer 5 minuten.
  • Schenk het eimengsel bij de groenten in de pan en laat het ei op laag vuur stollen. Keer de omelet om en bak nog 3 minuten op laag vuur.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart