Basilicum tomatensoep

Deze soep is heerlijk vol en romig, en ook nog eens een vitaminebom! En natuurlijk laag in koolhydraten. Het recept is voor 2 dagen (voor bijvoorbeeld de avond, en de dag erna voor de lunch).

 

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES:

  • 20 gram basilicum
  • 800 gram romatomaten
  • 1 ui
  • 1 kleine peen
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 rundvleesbouillonblokjes
  • 2 theelepels tijm
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • Optioneel: runder soepballetjes

 

 

BEREIDING:

  • Snipper de ui in kleine stukjes
  • Snijd de peen en knoflook fijn
  • Snijd de tomaten in kwarten, en verwijder de zaadjes.
  • Doe wat olijfolie in een soeppan en bak de ui en peen op middelhoog vuur in 4 minuten
  • Voeg daarna de knoflook toe en zet het vuur laag (anders brand de knoflook aan en word het bitter)
  • Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en bak je het al roerend 3 minuten.
  • Haal de blaadjes van de basilicum en voeg dit toe aan de pan, samen met de tomaten, tijm, paprikapoeder
  • Doe nu 750 ml water en de 2 bouillonblokjes in de pan
  • Laat de soep 10 minuten op laag vuur koken. Je kan eventueel na ongeveer 6 minuten de velletjes van de tomaten uit de pan halen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep, voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Wil je soepballetjes door de soep? Voeg deze dan nu toe, en laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken totdat de soepballetjes gaar zijn!

Eet smakelijk!

Tip: Eet er een paar lekkere kaascrackers bij (zie recept)

 

  • Koolhydraten: 5,2 gr.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart