Avocado, tomaat, ei en garnalensalade

Ben je gek op garnalen? Probeer dan zeker dit verrassende recept met avocado, tomaat en ei. Heerlijk als lunch of als avondeten!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 50 gram rucolamelange
  • halve avocado
  • een handje cherrytomaatjes
  • 1 ei
  • 100 gram gekookte garnalen
  • 2 eetlepels citroen
  • himalaya zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 5 amandelen

BEREIDING:

  • Kook het ei in 7 minuten in kokend water. Laat het ei schrikken onder de koude kraan.
  • Snijd de halve avocado in plakjes.
  • Snijd de cherrytomaatjes door midden.
  • Leg de rucolamelange op een bord.
  • Verdeel de cherrytomaatjes, plakjes avocado en garnalen over de salade.
  • Pel het ei en snijd het in partjes. Leg de eieren op de salade.
  • Hak de amandelen in kleine stukjes en verdeel dit over de salade.
  • Meng de olijfolie, balsamico-azijn, citroen en snuf knoflookpoeder door elkaar.
  • Voeg wat peper en himalaya-zout toe.
  • Besprenkel de salade met de dressing. Breng de salade extra op smaak met wat extra himalaya-zout.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart