Een heerlijk gezonde salade die je binnen 25 minuten op tafel hebt staan. De basilicum dressing maakt je ook in een handomdraai.
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 1 avocado
- 1 ei
- 300 gram broccoli
- 1/4 komkommer
- 4 eetlepels Zaanse mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 2 handjes basilicumblaadjes
- peper en zout
Benodigdheden:
- Blender of keukenmachine
BEREIDING:
- Kook het ei in 8 minuten hard en laat het ei vervolgens schrikken onder koud stromend water. Pel het ei, en snijd het in grove stukken.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Blancheer de broccoli een paar minuten in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
- Snijd de komkommer in halve plakjes.
- Snijd de avocado doormidden. Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil, en snijd de avocado in plakjes.
- Doe 4 eetlepels mayonaise samen met de citroensap en basilicumblaadjes in een blender/keukenmachine, en mix alles tot een glad mengsel. Je kunt dit ook doen met een staafmixer.
- Doe de broccoli, komkommer en avocado samen met de mayonaise-basilicum dressing in een diep bord, en meng alles goed doorelkaar.
- Kruid het met wat zout en peper.
Eet smakelijk!
- Aantal koolhydraten: 7,7 khd voor het gehele gerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
2 Comments
oh dit lijkt mij heerlijk ga het een keer maken
HI Hermien, wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd wat je er van vond! 🙂