Aardbeien compote

Een zelfgemaakte aardbeien-compote is lekker door een schaaltje Griekse yoghurt, of als taartvulling van een koolhydraatarme taart. De compote kun je het beste bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten potje.

Is de compote te waterig? De aardbeien kunnen wat sap loslaten door het koken, dit kun je voor een deel afgieten.

INGREDIËNTEN:

  • 250 gram aardbeien
  • 3 eetlepels citroensap
  • een paar druppels vloeibare zoetstof (zie productenlijst)

BEREIDING:

  • Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien doormidden.
  • Breng 75 ml water aan de kook in een steelpannetje, samen met de aardbeien en citroensap.
  • Voeg nu de vloeibare zoetstof toe (proef of het zoet genoeg is)
  • Laat dit 10 minuten inkoken op laag vuur.
  • Roer regelmatig.
  • Laat de compote goed afkoelen, voordat je het serveert.

Eet smakelijk!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Your Cart